Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 200 hotell att välja mellan i Bryssel. Prisgaranti!

Manneken Pis

Fotograf: Alina Zienowicz, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2En kortare promenad från Grand Place-Grote Markt finns ett av Bryssels mest kända "landmärken": den 60 cm höga bronsstatyn Manneken Pis. Statyn med den lilla pojken som står och kissar är mindre än vad många föreställer sig är omåttligt populär och förmodligen en av världens mest fotograferade statyer.

Statyns bakgrund? Säkert är att statyn är tillverkad år 1817 och att det är en kopia av en statys som tillverkades nästan 200 år tidigare, men varför statyn kom till från första början finns det många teorier om..

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Neil Praught

Foto: mottoth

Foto: m.ta®han

Fotograf: Alina Zienowicz, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Ta det försiktigt – några turisttips

Bryssel är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men du bör givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam på ficktjuvar i större folksamlingar. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!