Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 200 hotell att välja mellan i Bryssel. Prisgaranti!

Väder och klimat

Klimatet i Bryssel påminner mycket om det vi har på våra breddgrader, men temperaturerna är normalt högre på sommaren och lägre på vintern jämfört med i Sverige.

En året runt-destination

Bryssel är en stad som definitivt kan besökas året runt. Våren kommer tidigare till Belgien än till Sverige, vilket innebär att det vissa år kan vara riktigt behagligt och varmt väder redan i början av april. Under sommaren är dygnsmedeltemperaturen jämförbar med den i stora delar av Sverige.

Hösten kommer något senare till Bryssel, och vintrarna är ofta förhållandevis milda - men man får ändå räkna med kalla vindar och ett och annat snöfall under det mörkare halvåret!

Grafen ovan visar dygnsmedeltemperaturen i Bryssel under de senaste 15 åren (fet linje), med lägsta och högsta temperaturen markerade med tunnare linjer.


Fotograf:  http://www.flickr.com/photos/infomatique/, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0 Generic


Mer om vädret

I Bryssel är det något blötare än Sverige, förutom på sommaren möjligtvis. Exempelvis är den genomsnittliga nederbörden 58 mm i januari, 39 mm i april, 62 mm i juli och 53 mm i oktober, jämfört med Stockholm där den är 39 mm, 30 mm, 72 mm och 50 mm.

Antalet soltimmar i Bryssel skiljer sig inte alltför mycket från antalet i Stockholm. Bryssel har någon timme mer med sol varje dag under vintern, men å andra sidan någon timme mindre varje dag under sommarhalvåret.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!