Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 200 hotell att välja mellan i Bryssel. Prisgaranti!

Grand Place-Grote Markt

Grand Place-Grote Markt är Bryssels stora torg och det har varit med på UNESCO:s världsarvslista sedan 1998. Torget anses av många vara ett av världens vackraste, och vi är benägna att hålla med.

Torget anlades i slutet av medeltiden och kantas av flera äldre byggnader, bland annat Bryssels stadshus som uppfördes 1402-1455 och flera palats från 1600-talet. Runt torget finns också många restauranger och den varma årstiden har många av dem uteserveringar öppna.

I mitten av augusti varje år så täcks torget av en stor blomstermatta, och med en miljon begonior blir det verkligen en fantastisk syn. I december varje år är det julmarknad på torget.

Fotograf: Wouter Hagens, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: Mingo

Foto: Serdar Bilecen

Foto: greffa

Fotograf: Alina Zienowicz, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Ta det försiktigt – några turisttips

Bryssel är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men du bör givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam på ficktjuvar i större folksamlingar. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!