Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 200 hotell att välja mellan i Bryssel. Prisgaranti!

Flyg till Bryssel

Utbudet av avgångar från Sverige till Bryssel är stort och flera flygbolag flyger direkt flera gånger per dag. Är man ute i god tid går det att hitta flygbiljetter till mycket bra priser.

Reguljärflyg och lågprisflygbolag

Det går förhållandevis snabbt och smidigt att ta sig till Bryssel från Sverige. SAS flyger direkt från Arlanda och Köpenhamn, och Brussels Airlines flyger direkt från Bromma och Landvetter. Ryanair flyger från Skavsta till Charleroi (ca 4 mil från Bryssel). Restiden från Stockholm är ca 3 timmar, och något kortare från Göteborg och Köpenhamn.

Brussels Airlines säljer biljetter från ca 1100 kr t/r om man bokar i god tid, SAS är generellt något dyrare. Billigare kan det bli om man flyger med Ryanair som ibland erbjuder kampanjer med priser från 1 kr och upp till ett par hundralappar. Med Ryanair tillkommer dock extra avgifter för bland annat kreditkortsbetalning och bagage, dessutom flyger de till en flygplats som ligger längre från Bryssel än vad de andra flygbolagen gör.

Kontrollera flygbolagens avgifter och de olika kostnaderna för att ta sig från flygplatsen in till Bryssel (se nedan) innan du bokar!

Det kan löna sig att Jämföra priset mellan olika resebyråer också. De kan ha tillfälliga erbjudanden och priserna är sällan desamma på samma resa, med samma flygbolag, hos två olika resebyårer. Se gärna de relaterade länkarna uppe till höger här på sidan för ett par bra resebyråer som låter dig boka resan på nätet.


Fotograf:  http://www.flickr.com/photos/infomatique/, licens: Creative Commons Attribution ShareAlike 2.0 Generic


Charter

Det finns i dagsläget inga charterresor från Sverige till Bryssel eller Belgien.

Bryssels två flygplatser

Brussels Airport är Bryssels stora flygplats och den trafikeras av bland annat SAS och Brussels Airlines. Från flygplatsen tar man sig snabbt (ca 15 minuter) in till staden med tåg, pris ca €3,20. Det går också att åka buss (linje 12 och 21), restiden blir då 10-15 minuter längre men priset är å andra sidan lite lägre och dessutom får man åka vidare med tunnelbanan på samma biljett när man kommit in till stan. Taxi till Bryssel kostar €25-€35 - men om du förbokar taxi och ditt flyg är försenat kan det bli dyrare!

Ett par mil söder om Bryssel ligger Charlerois flygplats, även kallad Brussels Sud eller Brussels South. Med flygbuss tar man sig in till Bryssel på ungefär en timme, priset är ca €13 enkel väg eller €22 om kan köper en t/r-biljett. Det går också att åka buss in till Charleroi för att därifrån ta sig vidare med tåg till Bryssel. Taxi till Bryssel kostar ca €90.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!