Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 200 hotell att välja mellan i Bryssel. Prisgaranti!

Autoworld

Autoworld är ett av världens bästa bilmuseum, och här finns över 350 bilar från bilismens ungdom fram till våra dagar - och alla bilar sägs vara körbara! Fram till andra världskriget var Belgien ett stort bil-land med märken som Imperia och Minerva, och i byggnaden som nu innehåller Autoworld hölls Belgiens motorshow årligen 1902-1934.

Museet är en perfekt utflykt för dig som gillar bilar och motorer. Förutom gamla klassiker finns här också bilar som tidigare har tillhört den belgiska kungafamiljen och amerikanska presidenter, och det går utan problem att strosa omkring bland samlingarna i flera timmar.

Autoworld ligger i Parc du Cinquantenaire. Entré, ca €6 (billigare för barn och ungdomar).

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: ceronne

Foto: marcellino

Foto: Michel P. Lalonde

Foto: LiborM.net

Fotograf: Alina Zienowicz, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Ta det försiktigt – några turisttips

Bryssel är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men du bör givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam på ficktjuvar i större folksamlingar. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!