Boka hotell? Missa inte Hotels.com med över 200 hotell att välja mellan i Bryssel. Prisgaranti!

Atomium

Atomium är ett konstverk som gjordes inför Världsutställningen i Bryssel 1958. Det är ett landmärke vars närmsta motsvarighet skulle kunna vara Eiffeltornet i Paris, även om Atomium inte alls är lika känt. Kort kan man säga att det är en 103 meter hög atom - närmare bestämt en järnkristall som är förstorad 165 miljarder gånger - och den består av 9 klot som man kan gå in i (det är dock inte alla som är öppna).

Ett klot fungerar som ett dagis, där man kan lämna sina barn en stund. I det översta klotet finns en restaurang med en fin utsikt över staden och dess omnejd, och i ett annat klot finns en utställning dedicerad till Världsutställningen 1958. Atomium anses vara överskattad av många, och frågan är om entrén på €11 för att njuta av utsikten verkligen är värt pengarna.

Atomium renoverades nyligen och är nu blänkande vacker, och när det börjar bli mörkt så tänds belysningen som riktas mot de 9 kloten. Vackert!

Karta – hitta hit

Fotografier fr?n omgivningen

Nedanst?ende fotografier tillhandah?lls av Panoramio och ?r upphovsr?ttsskyddade av respektive upphovsman.


Foto: boerx

Foto: boerx

Foto: Iñaki Lasa Rodríguez

Fotograf: Alina Zienowicz, licens: GNU Free Documentation License, Version 1.2


Ta det försiktigt – några turisttips

Bryssel är en relativt lugn och säker stad. Brottslighet är inget större problem, men du bör givetvis ta det försiktigt och vara uppmärksam på ficktjuvar i större folksamlingar. Var försiktig med värdesaker och undvik att vara ute ensam när det är mörkt.


Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag förstår!